• Home
  • Actueel
  • Schapenscheerdersfestival & wolfeest op 10/11 juli
Herders van Balloo Schapenscheerdersfestival & wolfeest
Geplaatst op 16 april 2021

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest op 10/11 juli !


Terwijl de schapen worden geschoren is er veel te zien en te doen bij de schaapskooi van de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een gevarieerde fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Dus veel stands met wol, vachten en viltproducten.

Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen onder de aandacht brengen.

Creatievelingen kunnen hun hart ophalen. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. Ook zijn er allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden.

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen bij de schaapskooi en op de schapenweide, kijken naar het schapen scheren,  inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, genieten op een van de terrasjes omlijst door sfeervolle live muziek, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een sokkenbreimachine in werking zien. Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops, zoals pottenbakken op een draaischijf, een schaapje vilten om een steen. Of laat je schminken!

En: volop originele producten, tuinplanten, lekkernijen en gevarieerde woon- en lifestyleartikelen.

Dus zet het in je agenda: zaterdag 10 en zondag 11 juli van 10.30 tot 17.00 uur Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in bij de schaapskooi in Balloo.

 - een gevarieerde fair met ruim 70 stands, heel veel originele handvaardigheid
- kijken bij het schapen scheren
- veel wol, vilt, demonstraties en workshops
- streekproducten
- gezellige terrasjes met live muziek
- Creatieve workshops voor de kinderen

Entree: €5,- | t/m 12 jaar gratis
- vrij parkeren -

Maatregelen i.v.m. corona: alles is buiten, gescheiden in/uitgang, de entree/kassa/kaartcontrole is voorzien van een preventiescherm, ruime opstelling van stands, geen stands rondom schaapskooi zodat bezoekers goed zicht hebben op het schapen scheren, desinfectiezuil bij informatiecentrum en bij ingang weide, terraszitjes op voldoende afstand.

We benadrukken dat wanneer je COVID-19 klachten hebt, je dringend verzocht wordt thuis te blijven.

Kijk voor meer informatie op wolfeest.com.