Herders van Balloo Schapenscheerdersfestival & wolfeest
Geplaatst op 2 juli 2020

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest op 11/12 juli gaat door!


Terwijl de schapen worden geschoren is er veel te zien en te doen rondom de schaapskooi van de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een gevarieerde fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Dus veel stands met wol, vachten en viltproducten.

Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen onder de aandacht brengen.

De standhouders staan te popelen om hun - veelal handgemaakte - producten weer aan de man te brengen. En voor de Herders van Balloo is het Wolfeest hét evenement van het jaar, ze genieten enorm van de enthousiaste bezoekers en het heerlijke sfeertje. 

Dus zet het in je agenda: zaterdag 11 en zondag 12 juli van 10.30 tot 17.00 uur Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in bij de schaapskooi in Balloo.

 - een gevarieerde fair met ruim 60 stands, heel veel originele handvaardigheid
- kijken bij het schapen scheren
- veel wol, vilt, demonstraties en workshops
- streekproducten
- gezellige terrasjes met live muziek door saxofonist Ted Pickman
- kinderactiviteiten

Entree: €5,- | t/m 12 jaar gratis
- vrij parkeren -

Maatregelen i.v.m. corona: alles is buiten, gescheiden in/uitgang, ruime opstelling van stands, geen stands rondom schaapskooi zodat bezoekers goed zicht hebben op het schapen scheren, voldoende desinfectiemogelijkheden, terraszitjes op voldoende afstand.

Kijk voor meer informatie op wolfeest.com.