• Home
  • Actueel
  • Succesvol debuut Herders van Balloo op Grüne Woche
Succesvol debuut Herders van Balloo op Grüne Woche
Geplaatst op 30 januari 2020

Succesvol debuut Herders van Balloo op Grüne Woche

Vele duizenden bezoekers hebben van 17 t/m 19 januari op de Grüne Woche in Berlijn kennisgemaakt met de lamsham en lamssalami van de Herders van Balloo. De Grüne Woche is de grootste landbouwbeurs ter wereld waar ruim 1.000 exposanten hun producten tonen aan meer dan 400.000 bezoekers. Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, verrichtte de officiële opening van het Holland Paviljoen.


De Herders van Balloo waren geselecteerd door Slow Food Nederland. Slow Food had voor deze gelegenheid een stand laten ontwerpen met medewerking van designers Jeroen Prins en Jasper Udink ten Cate.
Deze stand won de 1e prijs voor de mooiste presentatie. Voorwaar een prestatie om uit 1000 stands gekozen te worden! En heel eervol om vanuit zo’n mooie stand de lamssalami en lamsham te presenteren.

 

Duurzaamheid was een belangrijk thema van de Grüne Woche en daarin voorzien de producten van de Herders van Balloo. De schaapskudde werkt volledig circulair. De dieren grazen op het Balloërveld en worden niet bijgevoerd. Ze staan zomer en winter buiten; wat ze van het veld halen, krijgt het veld weer terug in de vorm van mest. Hoewel het vlees niet officieel het keurmerk biologisch heeft is er eigenlijk geen natuurlijker vlees te vinden.