Herders van Balloo
  • Herders van Balloo
  • Blij met de hei
    • Help mee om de Q-koorts te verslaan
    • Adopteer een lammetje
  • Drents Heideschaap
    • Fokrammen Drents Heideschaap
  • Wolatelier
    • Medewerkers
    • Arrangementen
      • Met de schaapherders mee
      • Met de herders mee individueel
      • Met de herders mee groepen
      • Lezing herder Marianne
      • Herdersmaaltijd op het veld
    • Workshops
    • Balloo Wol
    • Lamsvlees
      • Slowfood
  • Actueel
  • Producten Wolatelier
  • Contact
Herders van Balloo
  • Home
  • Wolatelier
  • Lamsvlees

Lamsvlees

Tijdens het begrazen van het Balloërveld eten de schapen uitsluitend heide, kruiden en gras. Mede door de vele beweging van het dagelijks grazen op het Balloërveld geeft dit een bijzonder smakelijk vlees. Het Drents heidelamsvlees kan zich wat betreft smaak, structuur en kleur meten met wild. Het is een prachtig streekproduct.

De lammeren worden geslacht op een leeftijd van circa 18 maanden, nadat ze zich in voorjaar en zomer tegoed hebben gedaan aan de begroeiing van het Balloërveld.


Worstmakerij Nederhoed uit Leek 

Herders van Balloo laat een deel van het lamsvlees door slagerij Nederhoed uit Leek verwerken tot:

Soep: mosterdsoep op basis van lamsbouillon

Shoarmavlees

Merguez worstjes

Lamsgehakt

Achterbouten

Voorbout zonder bot

Koteletten

Hachevlees

Schenkels

Levers

Niertjes

Deze producten zijn allemaal diepgevroren en te koop bij de schaapskooi in Balloo. 

Slagerij John van Broekhuizen uit Balkbrug

Herders van Balloo laat een deel van het lamsvlees door slager John van Broekhuizen verwerken tot lamssalami en lamsham.

De lamssalami wordt ambachtelijk gemaakt met rode wijn en rozemarijn of oregano. De salamiworsten rijpen zes maanden in natuurlijke omgeving.
Ze zijn leverbaar vanaf voorjaar 2021. 

De verse lamsham wordt gemaakt met foelie en witte wijn.


Het lamsvlees kunt u dagelijks bij het wolatelier kopen. Het wolatelier is open van 10.00 tot 17.00 uur. Wilt u op een ander moment lamsvlees kopen? Maak dan een afspraak door contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 06-14467033.


Een reactie van een klant: “Alleen al de geur, maar ook de kleur, de bite, de smaak. Een smaak die zich wat mij betreft het best laat omschrijven met wild. Of beter misschien: puur, zoals het bedoeld is, maar al die superlatieven zijn u vast al bekend. Laat ik daarom afsluiten met te zeggen dat ik blij ben dat ik vandaag eindelijk in de gelegenheid was langs te gaan bij de kooi en uw (h)eerlijke product aan te schaffen. In één woord: GEWELDIG. Dank en hartelijke groet, Harry.

Nieuws

  • Mutsen, sjaals en handschoenen

    19 december 2022
  • Herders van Balloo: Schapenscheerdersfestival & Wolfeest 8/9 juli 2023

    24 oktober 2022
  • Wat maakt kleren ‘duurzaam’?

    12 januari 2022
  • Herdershonden van Balloo

    21 september 2021
Meer nieuwsartikelen

Tijden

Schaapskooi, kudde en informatiecentrum 7 dagen per week te bezoeken van 9-17 uur.

Elke woensdag en zondag tussen 16.00 uur en 16:30 uur aankomst kudde en herder bij de schaapskooi. Op zaterdag is de aankomst tussen 16.00 en 16:30 uur.

De Herders van Balloo
Balloo Wol

Herders van Balloo © 2019

Wolatelier

Dagelijks geopend. Verkoop van: 
– Vachten
– Handgesponnen wol
– Ambachtelijk brei- en viltwerk. 
– Vers lamsvlees, lamssalami en -ham
– Koffie en thee
Brei-les en brei-adviezen van 11-16 uur op dinsdag (met Anne Flems), op woensdag (Henriette Meilof), op donderdag (Gea Bartelds). Brei-advies gratis bij aankoop van wol.

Herders van Balloo

Albert Koopman & Marianne Duinkerken Crabbeweg 2 9458 TE Balloo (bij Rolde) Tel: 06-144 67 033

De Herders van Balloo hebben een raad van advies in het leven geroepen.

Deze advies raad bestaat uit de volgende personen:
Anneke Boekee
mr.drs. Menno Steenland: 06-3781115
ir. Gijsbert Six: 06-24255303

Privacyverklaring
Cookiebeleid

Cookie instellingen aanpassen
     
     
    Website gerealiseerd door
    MijnSiteOnline