Lamsvlees
Tijdens het begrazen van het Balloërveld eten de schapen uitsluitend heide, kruiden en gras. Mede door de vele beweging van het dagelijks grazen op het Balloërveld geeft dit een bijzonder smakelijk vlees. Het Drents heidelamsvlees kan zich wat betreft smaak, structuur en kleur meten met wild. Het is een prachtig streekproduct.
De lammeren worden geslacht op een leeftijd van circa 18 maanden, nadat ze zich in voorjaar en zomer tegoed hebben gedaan aan de begroeiing van het Balloërveld.
Worstmakerij Nederhoed uit Leek
Herders van Balloo laat een deel van het lamsvlees door slagerij Nederhoed uit Leek verwerken tot:
Soep: mosterdsoep op basis van lamsbouillon
Shoarmavlees
Merguez worstjes
Lamsgehakt
Achterbouten
Voorbout zonder bot
Koteletten
Hachevlees
Schenkels
Levers
Niertjes
Deze producten zijn allemaal diepgevroren en te koop bij de schaapskooi in Balloo.
Slagerij John van Broekhuizen uit Balkbrug
Herders van Balloo laat een deel van het lamsvlees door slager John van Broekhuizen verwerken tot lamssalami en lamsham.
De lamssalami wordt ambachtelijk gemaakt met rode wijn en rozemarijn of oregano. De salamiworsten rijpen zes maanden in natuurlijke omgeving.
Ze zijn leverbaar vanaf voorjaar 2021.
De verse lamsham wordt gemaakt met foelie en witte wijn.
Het lamsvlees kunt u dagelijks bij het wolatelier kopen. Het wolatelier is open van 10.00 tot 17.00 uur. Wilt u op een ander moment lamsvlees kopen? Maak dan een afspraak door contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 06-14467033.
Een reactie van een klant: “Alleen al de geur, maar ook de kleur, de bite, de smaak. Een smaak die zich wat mij betreft het best laat omschrijven met wild. Of beter misschien: puur, zoals het bedoeld is, maar al die superlatieven zijn u vast al bekend. Laat ik daarom afsluiten met te zeggen dat ik blij ben dat ik vandaag eindelijk in de gelegenheid was langs te gaan bij de kooi en uw (h)eerlijke product aan te schaffen. In één woord: GEWELDIG. Dank en hartelijke groet, Harry.