Dorine Christ

Dorine Christ

Sinds April 2018 is Dorine op vrijdag aanwezig in het Wolatelier bij de Herders van Balloo. 

Dorine woont nu in Assen na een flink deel van haar leven in de Randstad gewoond te hebben. Kenmerkend is deze uitspraak van Dorine: "In Balloo komt voor mij alles bij elkaar; mijn vak, mijn ontwerp- en maaklust, mijn ideeën over circulaire economie, mijn liefde voor dieren en diergedrag, mijn wens om natuur, rust en ruimte om mij heen te hebben, mijn wens om mee te denken daar waar gevraagd te adviseren".

Na de textielopleiding te hebben afgerond heeft Dorine als kunstenaar/ textiel- en weefdocent gewerkt en had zij een eigen winkel in designschoenen. Als voormalig eigenaresse en ervaringsdeskundige van deze designschoenen winkel geeft Dorine dan ook graag advies aan en over een (mode gerelateerde) winkel. Zowel over de collectie als over de inrichting. 

In ons wolatelier is een mooie van vilt gemaakte pantoffellijn van haar te vinden. Dorine vindt de Drentsche Heideschaap het mooiste schaap dat er is. Ze spint graag met de wol en ontwerpt en maakt, ook eventueel in opdracht, wanten, truien, mutsen, hoeden en wat er anders gewenst is. 


"Schoonheid is van mij van levensbelang"