Adopteer een 'Lammetje'

En krijg bij de eerste schering de lamswol cadeau!

Alle lammetjes van 2022 zijn vergeven. Schrijf je in voor de wachtlijst voor de lammetjes van 2023.

Een Lammetje adopteren of cadeau krijgen voor je verjaardag? Als het aan de 'Stichting Blij met de Hei' ligt kan dit momenteel. De pas opgerichte Stichting gaat dan met uw hulp, de herders van de kudde Drentse Heideschapen, die grazen op het Balloërveld ondersteunen. Dit voor het behoud van de cultuurhistorische waarde en de milieu vriendelijke manier van beweiden van het mooie Balloërveld. Hierdoor blijft de heide intact en beschermen de schapen deze tegen vergrassing en ongewenste groei van bomen. 

Maar ook is het belangrijk dat de schapen worden ingeënt ter voorkoming van ziekten zoals b.v. de Q-koorts. Ook daarbij willen we als stichting "De Herders van Balloo" ondersteunen.    


Ouders of opa's en oma's kunnen b.v. een lammetje voor hun (klein) kind adopteren. U mag het lammetje dan zelf een naam geven zodat er een betrokkenheid ontstaat. Met wat fantasie zijn er natuurlijk heel veel lollige, wollige of gewone namen te bedenken. 


Je eigen lammetje volgen in zijn ontwikkeling, dat kan dan natuurlijk ook. De schapen zijn alle dagen van het jaar wel ergens op de hei het te vinden. Daar kun je je lammetje of inmiddels groot geworden schaap tegenkomen. 


De herders verzorgen zelf hun schapen en jaarlijks worden ze tijdens het schaapscheerders festival geschoren. Wordt jou lammetje voor het eerst geschoren? Dan mag jij een vacht uitzoeken van een van de jongere dieren. De vachten van de jongere dieren worden door de herders apart gehouden hiervoor.

Dit om er een fijne warme trui, sjaal of muts van te maken. Kan je (nog) niet breien? In het wolatelier weten onze medewerkers van 'wanten' en die kan je er ook van maken. Het breien kunnen ze je ook aanleren.
  

Wil je dus een lammetje adopteren? Vul onderstaande formulier in of kom naar het wolatelier. Informeer ook eens naar de mogelijkheid om de kudde financieel te ondersteunen. U bent natuurlijk ook van harte welkom in het wolatelier voor informatie en een kop koffie.

Voor meer informatie vraag hiernaar in het Wolatelier!

Adoptie formulier lammetje

De Herders van Balloo in samenwerking met de stichting Blij met de hei.
De kosten voor het adopteren van een lammetje bedragen €25,- per jaar.
Het adoptie ouderschap wordt automatisch verlengd. Opzegging kan tot een maand voor het einde kalenderjaar.  

Soms geeft men er de voorkeur aan om een rammetje adopteren. Hierbij geven wij u het volgende in overweging! Of een rammetje een lang leven tegemoet kan zien hangt af van een aantal factoren die in zijn eerste 1.5 jaar door keurmeesters worden bekeken.

  • Wordt een ram geselecteerd om als fokram te dienen dan kan hij een mooi en vruchtbaar leven tegemoet zien. 
  • Ook als een ram een mooie vacht heeft, waarbij gelet op de kwaliteit en kleur van zijn wol, ook dan kan hij lang mee.

Mocht een ram niet aan gestelde eisen voldoen en er zijn teveel rammen, dan zal de herder besluiten een aantal dieren te laten slachten. In dat geval wordt het oormerk nummer genoteerd en als dit een adoptie lammetje betreft krijgt u als de adoptie ouder hiervan bericht.

Het is nu eenmaal om logistieke redenen niet mogelijk om alle rammen een net zo’n lang leven te geven als de ooien in de schaapskudde.


Adoptie ouder:

U dient akkoord te gaan met de privacyverklaring om het formulier te versturen. 

Het lammetje:

Indien de adoptie aan bovenstaande wordt geschonken.

Gegevens begunstiger: