Workshops Herders van Balloo

De medewerkers en herders van Balloo bieden door het jaar heen verschillende verschillende workshops. Hier vindt u een overzicht van de diverse workshops. Heeft u zelf een idee of wens dan kunt u deze aanvragen middels het contactformulier

 • Workshop wandkleed vilten 2024

  Workshop wandkleed vilten 2024

  Geplaatst op 27 december 2023
  Maak zelf je eigen wandkleed voor boven de bank of voor op die grote lege muur, met de prachtige wol van het Drents Heideschaap van de Herders van Balloo!
 • Viltworkshop Beatrice Waanders – The Soft World

  Viltworkshop Beatrice Waanders – The Soft World

  Geplaatst op 27 december 2023
  Onder leiding van Beatrice Waanders van The Soft World ga je met de schapenvachten van de kudde van Balloo vachtvilten. Je maakt een stoer en hip kleed met de lange lokken van het Drents heideschaap van het Balloërveld. Leuk om voor de open haard of kachel te leggen, of over bank of stoel. Héél trendy en nog leuker als je er zelf op hebt staan zwoegen!
 • spinnewiel workshop

  Workshop spinnen 9 maart en 18 mei

  Geplaatst op 4 december 2023
  Wij organiseren 4 keer per jaar een 1-daagse workshop spinnen. Tijdens deze workshop leren we je de basis van het spinnnen op een spinnewiel. Ook laten we je zien hoe een vacht geschoond, gewassen en geklaard wordt.
 • Breien in het wolatelier

  Leren Breien | Anne Flems

  In het Wolatelier is het mogelijk om te leren breien of om kennes te maken met speciale breitechnieken. Dit is zowel voor beginners als gevorderden.
 • Wielspinnen

  Wielspinnen

  Regelmatig zit Gea op haar terras te wielspinnen. Ben jij benieuwd hoe zij dit doet? Bekijk dan hier de video.