• Home
  • Actueel
  • Herders van Balloo: Schapenscheerdersfestival & Wolfeest 6/7 juli 2024
Wolfeest herders van balloo
Geplaatst op 11 juni 2024
Herders van Balloo: Schapenscheerdersfestival & Wolfeest

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest, 6/7 juli 2024, bij de schaapskooi aan de rand van het uitgestrekte Balloërveld (bij Rolde/Assen).

Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te doen en te zien bij de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een grote fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Maar ook volop kunstzinnige, creatieve, leuke en lekkere producten.

Na vele maanden rust staan de standhouders weer te trappelen om hun waren uit te stallen en geïnteresseerde bezoekers te ontmoeten. Het aanbod bestaat veelal uit bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen, broodplanken, originele lampen, handgemaakte tassen, wilgentenen manden, keukentextiel, hoeden, keramiek, tuinplanten, het is te veel om op te noemen.


Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen bij de schaapskooi en op de schapenweide, kijken naar het schapen scheren, inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, genieten op een terrasje, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een antieke sokkenbreimachine in werking zien.


Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops, zoals het smeden van een spijker bij een heuse smid of zich laten schminken.
Ruim 70 gevarieerde stands.

balloo, wolfeest, schapenscheerdersfestival

Voor meer informatie, aanmelden bij workshops en ticket verkoop ga naar: https://wolfeest.com/