• Home
  • Actueel
  • Stichting Blij met de hei hield feestelijke adoptiemiddag bij Herders van Balloo
Stichting Blij met de hei hield feestelijke adoptiemiddag bij Herders van Balloo
Geplaatst op 10 augustus 2020

Stichting Blij met de hei hield feestelijke adoptiemiddag bij Herders van Balloo

Balloo - Dit voorjaar werden via de nieuwe stichting "Blij met hei" lammetjes van de Herders van Balloo ter adoptie aangeboden. Zondagmiddag 9 augustus konden de adoptanten hun favoriete lammetje uitkiezen. Zo'n veertig lammetjes waren geadopteerd en het was een feestelijke middag. Na beschuit met muisjes, limonade en koffie ging de groep naar de kudde in de kraal. De lammeren werden gescheiden van de schapen en de aanwezigen kozen hun favoriete lam dat vervolgens werd geoormerkt. Door dit oormerk kunnen de adoptanten hun geadopteerde lammetje altijd blijven volgen. Ook krijgen zij volgend jaar tijdens het jaarlijkse schapenscheerdersfestival de eerste schering van hun schaap.

Wie handig is kan dan zelf deze vacht verwerken, maar de medewerkers van het Wolatelier kunnen de vachten ook op verzoek spinnen en er iets van breien of weven. Er was ook al belangstelling om volgend jaar tijdens het Wolfeest de vers geschoren te vervilten tot een hip haardkleed.

Met de adoptie wordt daadwerkelijke steun verleend aan De Herders van Balloo die dagelijks met hun zeldzame Drentse Heideschapen de heide van het Balloërveld begrazen. Hiermee beschermen zij, op natuurlijke wijze, de heide tegen vergrassing en ongewenste plantengroei. 

Voor meer informatie over de Drentse Heideschapen of het adopteren van een lammetje druk op onderstaande knop.