Zoek je liefste lammetje uit!
Geplaatst op 3 augustus 2020

Zoek je liefste lammetje uit! 

Beste adoptie ouder,

Zondagmiddag 9 augustus dan is het zover. Die dag krijgt jouw adoptie lammetje zijn oormerk aangebracht en we vinden het leuk als je daarbij aanwezig bent.

Vanaf 15:30 uur houden we bij wie er van de adoptanten aanwezig is. Dan is er ook, zoals gewoonlijk bij een geboorte beschuit met muisjes, kopje koffie voor de ouders en limonade voor de kinderen.

Om 4 uur komt de kudde van het veld en gaat dan eerst even in de schaapskooi. Daarna gaan de schapen en lammeren naar de kraal waar het oormerken zal plaatsvinden. Daar kan je dan jouw liefste lammetje uitzoeken. 

Het oormerken zal zoveel mogelijk gebeuren op volgorde van inschrijving. Het lammetje van jouw keuze krijgt dan zijn oormerk en ook de naam die jij al voor hem hebt bedacht.

Alle lammetjes zijn uniek maar soms lijken ze wat op elkaar. En als jij straks op de hei jouw lammetje wilt herkennen is het misschien handig om van dat moment een foto te maken. Na het oormerken mogen de lammetjes met hun moeder de wei in.

Wil je ons, i.v.m. de organisatie alvast laten weten of je wel of niet aanwezig zult zijn en met hoeveel personen. Via info@herdersvanballoo.nl.
Graag verzoeken wij u het adoptie bedrag van €20,- aan ons over te maken. Dit op rekening van De Herders van Balloo, IBAN rekening nummer
NL21 RABO 0302 9215 59 met de vermelding Adoptie Lammetje 2020.

N.B. In verband met het Corona virus verzoeken wij je om de 1.5 m maatregel ter harte te nemen.

 

M.v.g,

De Herders van Balloo.

Albert en Marianne

Met uw adoptie verleent u daadwerkelijke steun aan 'De Herders van Balloo' die dagelijks met hun zeldzame ras Drentse Heideschapen de heide van het Balloërveld begrazen.

Dit oor het behoud van de cultuurhistorische waarde en de milieu vriendelijke manier van beweiden van het mooie Balloërveld. Hierdoor blijft de heide instant en beschermen de schapen deze tegen vergrassing en ongewenste groei van bomen.