Viltworkshop Beatrice Waanders – The Soft World

Viltworkshop Beatrice Waanders – The Soft World 

Het Drents heideschaap is een van de oudste oerrassen van West-Europa en geliefd om zijn prachtige soepele lange manen.


Met de versgeschoren schapenvachten van de kudde van Balloo ga je vachtvilten. Je maakt een stoer en hip kleed met de lange lokken van het Drents heideschaap van het Balloërveld. Leuk om voor de open haard of kachel te leggen, of over bank of stoel. Héél trendy en nog leuker als je er zelf op hebt staan zwoegen! Vilt ervaring is niet vereist.*

Voordeel van een gevilte vacht ten opzichte van een gelooide vacht: je kunt het wassen, het is diervriendelijk (er is geen schaap voor geslacht) en het is een duurzaam product.

De afmeting is ca. 90 x 120 cm. Je kiest zelf de kleur van onderwol: warm bruin, modern grijs of stijlvol wit. Kosten inclusief materiaal € 90,- voor een witte vacht. Bij een donkere vacht of grote vacht geldt er een meerprijs.

Data 2021:

Zaterdag 16 oktober 2021, aanvang 12.00 uur tot circa 16.00 uur 

Bij je aanmelding word je doorgestuurd naar iDeal om een aanbetaling te doen van € 15,-. Vier weken voor de workshop ontvang je een factuur voor het restantbedrag met het verzoek deze te betalen binnen twee weken.

De workshop vraagt redelijk zware fysieke inspanning en is dus niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met lichamelijke blessures, reuma of artrose, die slecht ter been zijn of anderszins beperkt in fysieke kracht.

Bij annulering minder dan 2 wk tevoren worden de deelnamekosten niet geretourneerd.  Bij annulering langer dan 2 weken tevoren worden de deelnamekosten geretourneerd minus € 7,50 administratiekosten. U kunt de workshop wel kosteloos doorschuiven naar een nieuwe datum.

Minimumaantal deelnemers: 8  

Aanmelden viltworkshop via het aanmeldformulier >>
De viltworkshop wordt gegeven door Beatrice Waanders van The Soft World uit Rotterdam. Beatrice volgde de opleiding interieurarchitectuur en Design aan de kunstacademie in Rotterdam. Ze werkte jarenlang als interieurarchitect en ging in 2007 haar eigen interieurstoffen maken van wol van bijzondere Europese schapenrassen.

In diverse woonmagazines zoals Ariadne-at-Home en More Than Classic zijn regelmatig viltproducten van Beatrice te zien.  Haar collectie woontextiel vindt zijn weg over de gehele wereld.

Meer over Beatrice Waanders leest u op de haar website The Soft World

viltworkshop door Beatrice Waanders

Foto: © Beatrice Waanders