Viltworkshop Beatrice Waanders – The Soft World
Geplaatst op 27 december 2023

Workshop vachtvilten Beatrice Waanders – The Soft World 

Tussen de Drentse Heideschapen van de Herders van Balloo (in Balloo, bij Rolde - Drenthe) kun je een viltworkshop volgen. Het Drents heideschaap is een van de oudste oerrassen van West-Europa en geliefd om zijn prachtige soepele lange manen. Mooier kan het niet, je vilt naast de schaapskooi met de wol van de zojuist geschoren schapen van de Herders van Balloo. Vilt ervaring is niet vereist.


Ruwe vacht vilten met Beatrice Waanders van The Soft World

Inmiddels een klassieker… je maakt een stoer haardkleed van de versgeschoren lange lokken van het Drents Heideschaap. Het vilten gebeurt in de buitenlucht. Viltervaring is niet vereist, maar een goede conditie wel, want het is best wel zwaar werk! Aan het einde van de middag ga je trots naar huis met een prachtig zelfgevilt haardkleed waar je nog jaren plezier van zult hebben. Voordeel van een gevilte vacht ten opzichte van een gelooide vacht: je kunt het wassen, het is diervriendelijk (er is geen schaap voor geslacht) en het is een duurzaam product.

Workshopprijs: € 100,-
De prijs is inclusief een witte vacht.Bij een donkere vacht geldt er een meerprijs. Je kiest zelf de kleur van onderwol; warm bruin, modern grijs of stijlvol wit.

Data 2024:
Zaterdag 18 mei 2024 - 12.00 uur tot circa 16.30 uur
Zaterdag 6 juli 2024 - 12.00 uur tot circa 16.30 uur (tijdens het Wolfeest)
Zondag 7 juli 2024 - 12.00 uur tot circa 16.30 uur (tijdens het Wolfeest)


Bij je aanmelding s.v.p. de aanbetaling à € 25,- meteen voldoen via IDEAL.

Algemene voorwaarden viltworkshops: https://wolfeest.com/voorwaarden-viltworkshops-herders-van-balloo/

Beatrice Waanders - The Soft World

Beatrice Waanders is een internationaal succesvolle Nederlandse viltkunstenares. Ze volgde de Kunstacademie in Rotterdam en startte in 2008 haar ecologische interieur en kunst viltlabel The Soft World. Ze was een van de pioniers op het gebied van vilten met de wol van bijzondere lokale schapenrassen en schreef daarom het voorwoord van het internationale standaardwerk ‘Wol in Europa’ van wolexpert Betty Stikkers. Beatrice werkt voor opdrachtgevers wereldwijd, ze exposeerde onder meer op Dutch Design Week, Salone di Mobile Milaan en Maison & Objet Parijs, haar werk werd nationaal en internationaal gepubliceerd in magazines en boeken en ze werkte in opdracht voor bekende designers en kunstenaars zoals Maison Margiela.

Meer over Beatrice Waanders

viltworkshop door Beatrice Waanders

Foto: © Beatrice Waanders