Viltworkshops diverse data
11 mei 2019 - 21 juli 2019

Viltworkshops

Door omstandigheden kan Beatrice Waanders de workshops helaas niet zelf geven. Gelukkig heeft Beatrice een hele goede vervanger gevonden, namelijk Bianca Vonk van Lana Wolatelier. Ze geniet van elke workshop en deelt graag haar techniek en vaardigheden met anderen. Bianca Vonk heeft jarenlange ervaring in het vachtvilten en is ook nog eens een goede docent! De agenda van de workshops zullen hierdoor niet worden aangepast. 


Viltworkshop Beatrice Waanders

Er zijn regelmatig viltworkshops met Beatrice Waanders van The Soft World.

Het Drents heideschaap is een van de oudste oerrassen van West-Europa en geliefd om zijn prachtige soepele lange manen.

viltworkshop beatrice waanders

viltworkshop Beatrice Waanders bij schaapskooi Balloo

Je gaat met de versgeschoren schapenvachten van de kudde van Balloo vachtvilten. Je maakt een stoer en hip kleed met de lange lokken van het Drents heideschaap van het Balloërveld. Leuk om voor de open haard of kachel te leggen, of over bank of stoel. Héél trendy en nog leuker als je er zelf op hebt staan zwoegen! Vilt ervaring is niet vereist.*

Voordeel van een gevilte vacht ten opzichte van een gelooide vacht: je kunt het wassen, het is diervriendelijk (er is geen schaap voor geslacht) en het is een duurzaam product.

Data:
Zaterdag 20 juli 2019, aanvang 12.00 uur tot circa 16.00 uur (tijdens Wolfeest)
Zondag 21 juli 2019, aanvang 12.00 uur tot circa 16.00 uur (tijdens Wolfeest)

Aanmelden viltworkshop via het inschrijfformulier >>

De afmeting is ca. 90 x 120 cm. Je kiest zelf de kleur van onderwol: warm bruin, modern grijs of stijlvol wit. Kosten inclusief materiaal € 85,- voor een witte vacht. Bij een donkere vacht of grote vacht geldt er een meerprijs.

viltworkshop beatrice waanders

viltworkshop door Beatrice Waanders

Foto: © Beatrice Waanders

De viltworkshop wordt gegeven door Beatrice Waanders van The Soft World uit Rotterdam. Beatrice volgde de opleiding interieurarchitectuur en Design aan de kunstacademie in Rotterdam. Ze werkte jarenlang als interieurarchitect en ging in 2007 haar eigen interieurstoffen maken van wol van bijzondere Europese schapenrassen.

In diverse woonmagazines zoals Ariadne-at-Home en More Than Classic zijn regelmatig viltproducten van Beatrice te zien.  Haar collectie woontextiel vindt zijn weg over de gehele wereld.

De workshop vraagt redelijk zware fysieke inspanning en is dus niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met lichamelijke blessures, reuma of artrose, die slecht ter been zijn of anderszins beperkt in fysieke kracht.

Bij annulering minder dan 2 weken tevoren worden de deelnamekosten niet geretourneerd.  U kunt de workshop in dat geval wel doorschuiven naar een volgende datum. 

Minimumaantal deelnemers: 8