• Home
  • Actueel
  • Eervolle selectie Herders van Balloo voor Grüne Woche
Eervolle selectie Herders van Balloo voor Grüne Woche
Geplaatst op 23 december 2019

Eervolle selectie Herders van Balloo voor Grüne Woche

De Herders van Balloo zijn met hun streekproducten uitverkozen om aanwezig te zijn in het Holland Paviljoen van de Grüne Woche. De Grüne Woche is een grote internationale landbouwbeurs die van 17-26 januari wordt gehouden in Berlijn. Een internationaal publiek kan kennismaken met de lamsham en lamssalami uit Balloo.

De Herders van Balloo zijn hiervoor geselecteerd door Slow Food Nederland. Sinds 2009 is het Drents Heideschaap officieel gecertificeerd als Slow Food en in 2012 werd de lamsham van de herders verkozen tot winnaar inspiratiebron Zeldzaam Lekker. Ook het feit dat de schaapskudde van Balloo een circulair bedrijf is droeg ertoe bij dat ze uitgenodigd werden om zich te presenteren aan een groot internationaal publiek in Berlijn.

Herders van Balloo laat een deel van het lamsvlees door slager John van Broekhuizen verwerken tot lamssalami en lamsham, deze producten worden gepresenteerd op de Grüne Woche. De lamssalami kreeg al eerder internationale erkenning op de Terra Madre – het grootste Slow Food evenement ter wereld - in Turijn in 2010.

Wilt u meer weten over Slow Food? Klik op deze link.