Het oormerken van de lammetjes
Geplaatst op 14 september 2021

Het oormerken van de lammetjes

Zaterdag 4 september was het jaarlijkse oormerken van de lammetjes die afgelopen voorjaar zijn geboren. Ook dit jaar waren er weer veel adoptanten betrokken bij dit ingrijpende moment in het leven van een lammetje. 

Een groot succes!

Het adopteren van een lammetje was dit jaar weer een groot succes, de adoptanten kwamen dan ook van heinde en ver. Gelukkig had iedereen al een naam bedacht voor het ooi of ram lammetje. De adoptanten mochten zelf hun favoriete lammetje uitkiezen nadat ze het oormerk in ontvangst hadden genomen. Vervolgens bracht herderin Marianne het oormerk aan.

Mede door het zonnige weer werd het een mooie dag voor zowel kinderen en hun ouders. Dankzij de adoptie kunnen ze hun eigen lammetje op de heide en in de schaapskooi zien opgroeien en volgen hoe het zich ontwikkelt. Deze mooi dag gaf ons ook de gelegenheid om kennis met de adoptanten te maken. Het was erg leuk om de verhalen te horen waarom iemand er voor kiest om een lammetje te adopteren.

Hoe nu verder

De lammetjes hebben nu hun eigen oormerk, maar hoe nu verder? Elke adoptant krijgt zijn eigen adoptie certificaat. Daarnaast krijgt de adoptant na de eerste schering van het lammetje het lamswol. Dit kun je zelf verwerken maar kan ook gedaan worden door onze medewerkers in het wolatelier.

Waarom is het adopteren van een lammetje belangrijk?

Met de adoptie wordt er daadwerkelijke steun verleend aan De Herders van Balloo, die dagelijks met hun heideschapen het Balloërveld begrazen. Op deze manier wordt de heide natuurlijk beschermd tegen vergrassing en ongewenste plantengroei.

Wil je zelf graag een lammetje adopteren of wil je meer informatie over het adopteren? Klik dan op onderstaande knop.