Workshop wandkleed vilten 2024
Geplaatst op 27 december 2023

Wandkleed van de wol van het Drents Heideschaap 

Maak zelf je eigen wandkleed voor boven de bank of voor op die grote lege muur, met de prachtige wol van het Drents Heideschaap van de Herders van Balloo, bij hun prachtige schaapskooi met Wolatelier op het historische Balloërveld.

Je wordt in een kleine groep begeleid door de bekende viltkunstenares Beatrice Waanders die ruim 15 jaar ervaring heeft met het maken van wandkleden voor haar klanten van over de hele wereld, zowel als met het geven van viltworkshops.

Je gaat verschillende vachten combineren in een schilderachtig wandkleed; stoer en wild, strak en grafisch, met contrast, bont of juist in een licht kleurenschema. Neem een foto mee van de plek in huis waar het werk komt te hangen en ontwerp samen met Beatrice een werk dat bij jouw interieur past.

Praktische informatie:

De workshop wordt bij goed weer buiten gegeven en bij regen of veel wind in de schaapskooi. Voor de workshop is geen ervaring nodig, maar wel een goede conditie want het is een stevige klus. Helaas is de workshop niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Draag stevige kleding en schoenen die nat mogen worden, zoals een plastic schort of regenkleding en rubberlaarzen.

Het is handig als je wat foto’s meeneemt van de plek in huis waar je het wandkleed wilt ophangen, bij voorkeur met de maten van de plek. Beatrice kan dan beter met je meedenken voor je ontwerp.

Data

  • Zondag 14 april
  • Zondag 26 mei
  • Zondag 30 juni 

Voor meer informatie en opgave: info@beatricewaanders.com